tisdag 21 april 2009

Mäns våld mot kvinnor

Nu är äntligen vår uppsats färdig och redovisad och det känns helt underbart! Vi fick jättefin respons!! Det har varit ett slitsamt arbete som väckt oerhört mycket känslor framför allt för mig i min roll som mamma.

Att sitta och fördjupa sig i anledningar till varför en man dödar sin dotter eller sin syster har tagit hårt på mig och nu innan presentationen av vårt arbete har jag varit helt fokuserad på det vilket resulterat i att de senaste 3 dygnen har jag sovit 8 timmar. Så NU ska jag gå och lägga mig och SOVA!!

Denna låten skulle jag vilja tillägna ALLA flickor och kvinnor som på något sätt blir/blivit utsatta för hot, förtryck eller våld.
Det är inte alltid det finns självklara vägar att gå, men kom i håg, man lever bara en gång och då är det ens rättighet att själv få göra sina val.

Minst en tredjedel av världens alla kvinnor utsätts för allvarligt våld under sin levnad. De flesta gångerna sker övergreppen i hemmet och förövaren är en närstående man. Bakom stängda dörrar utsätts kvinnor för våld från sin partner eller nära släkting. Ofta är kvinnorna alltför skamsna och rädda dör att anmäla övergreppen, och när de väl gör det blir de inte tagna på allvar. Det finns fog för att påstå att det könsrelaterade våldet mot kvinnor är vår tids största människorättsskandal.

Nu kommer jag återigen ägna mig och min energi på det jag tycker om, min familj och mina projekt i syrummet!

8 kommentarer:

 1. Å MIG !!! Ja, se till å sy så man kan få lite insp. !!!!

  SvaraRadera
 2. Då önskar jag dig en got natts sömn!!! Ser fram mot nya härliga NovaK kreationer!!

  SvaraRadera
 3. Väldigt fin text på låten! och jag förstår att det tagit hårt att läsa och fördjupa sig om så hemska saker när man själv är mamma!(Annars med) man har en tendens till att leva sig in i saker! Sov gott! :0)

  SvaraRadera
 4. Ja tyvärr är det ju många vuxna och barn som far illa i vårt samhälle och det är starkt av er att skriva om det! Tyvärr tror jag också att många av oss tar kärlek och trygghet förgivet! Kommer ni publisera er uppsatts någonstans?
  ...och nu väntar jag med spänning på att få se vad din nya inspiration kommer leda till!!

  SvaraRadera
 5. Det är tufft att skriva om sådana saker, men viktigt! Det är alldeles för många som far illa!

  Skönt att du är klar!

  SvaraRadera
 6. Grattis!!! Och sov gott!!! :-)

  SvaraRadera
 7. Skön känsla att vara klar med ett stort projekt! Vad läser du för något? Nyfiken...:)

  Tyvärr är verkligheten inte så trevlig för alla människor, man önskar att man kunde göra så att alla fick det bra...

  SvaraRadera
 8. Hittade hit av en slump! Vilken mysig blogg och vilka fantastiska kläder du skapar! Syr du på beställning också eller?
  Tänkte på det där med din uppsats. Fruktansvärt ämne verkligen. Vad pluggar du till? undrar nyfiken K-stadskvinna. KRAM

  SvaraRadera