torsdag 7 maj 2009

Smörgåsbord av sylust....

Jag vill bara ha mer tid att sitta och sy och önskar att dygnet hade fler timmar! Jag vill sy allt och gärna så mycket det bara går!Tuffingen Alwin var här i veckan och hämtade sina nya brallor, han blev så cool i dem! Perfekt med långa muddar när man kryper omkring och utforskar.

Kommer ni ihåg den här? Nova ville aldrig ha den på sig, det var ju för jobbigt att dra den över huvudet hela tiden... Hur som helst så hittade Alwins mamma den här och blev helt förälskad, så den följde med dem hem! Visst blev han fin!! ?Jag har nog glömt att berätta att jag har startat en "systerblogg" till denna där jag så småningom kommer att ha alla mina tyger tillgängliga för beskådan. Lättare för kunder att sitta i lugn och ro och välja ut tyger i stället för att jag ska maila det jag tror de gillar. Gå gärna in och kika. Det ska in massor med fler tyger så snart tiden finns!

www.lillanovaktyger.blogspot.com

Jag har fått många förfrågningar om min fantastiska kantbandsvikare. Fick två sådärbra bilder, men jag hoppas att Ni kan se.Skillnaden mellan den som var kass och denna är den blå plastskivan inuti som ser till att tyger ligger på plats och viker det rakt. Rekommenderas, denna kostade ca 120 kr på Symaskinshuset i Kristianstad.

Jag har även fått låna hem en veckfot.... Eller ja, det är ju en hel vetenskap egentligen, men den är rolig att använda och det blir finfint reslutat. Så här ser den ut:Den är inte så farlig som den ser ut och man byter faktiskt på 30 sekunder! Men jag blev lite rädd när jag såg den första gången... Testade att göra min vanliga Pippiklänning med lite veck och så här blev resultatet:Denna klänningen ligger ute på Tradera tillsammans med en vanlig röd Pippiklänning, i storlekar 86-92. Välkomna in och titta eller bjuda!

11 kommentarer:

 1. Fina kläder som vanligt och rynkningen blev toppen! Men en dum fråga, är kantbandsvikaren till en vanlig symaskin eller en cover?

  SvaraRadera
 2. Snygga kläder på en snygg kille ;)

  SvaraRadera
 3. den där veckfoten later interessant... förstar att du vill ha mer sytid!!

  SvaraRadera
 4. Oh yes, körde hemifrån 07.15 !!!!

  SvaraRadera
 5. Härligt med sylust, fina kläder!!! :-)

  SvaraRadera
 6. Hej! Hittade dig när jag budade på klänningarna på tradera. Undrar om man kan beställa kläder från dig? Skulle vilja ha till både min dotter och son.

  tack på förhand

  Mvh Linda

  pilutta_linda@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. tyget kommer från panduro :)

  SvaraRadera
 8. Funkar kantbandsvikaren för trikå/mudd-tyger eller enbart för vanlig vävd bomull?

  SvaraRadera
 9. du är verkligen duktig! riktigt imponerande, superfina grejer. :D massa kramar /fanny

  SvaraRadera
 10. Sådär känner jag med! Man vill liksom sy hela tiden...Vilken fin pippikläning,hur söt som helst!

  SvaraRadera
 11. jag undrar om de byxorna du gjort,men med pippi tyget istället för stjärnorna,pris?

  SvaraRadera